Verrast met ons eigen zonweringsdoek

12/12/2022 Ontwikkelingen Nieuwsoverzicht

Duurzaamheid: ‘verrast met ons eigen zonweringsdoek.’

Een verrassing uit onverwachte hoek, dat zijn meestal de mooiste. Afgelopen week werden de medewerkers van Hylas verblijdt met een bijzonder geschenk, namelijk; onze eigen doeken. Nee, we zijn niet ieder huiswaarts gekeerd met een rol zonweringsdoek, maar met een tas gemaakt van de reststukken van onze Tibelly acryldoeken. Een mooi initiatief van onze gewaardeerde partner De Haan Westerhoff Zonwering uit Drachten en de getalenteerde Anneke uit Buitenpost.

Duurzaamheid staat bij AVZ-Group, en dus ook bij Hylas, hoog in het vaandel. Als één van de strategische pijlers richting de toekomst is het een onderwerp waar wij veel waarde aan hechten. Alle initiatieven die dit met zich meebrengt juichen wij dan ook ten zeerste toe.

Onze gewaardeerde klant De Haan Westerhoff Zonwering uit Drachten heeft bewezen goed op de hoogte te zijn van onze kernwaarden. Wij werden zeer verrast door het mooie en bijzondere initiatief. De reststukken van onze Tibelly arcyldoeken hebben als materiaal gediend om mooie en stevige tassen te maken. Geheel in lijn met de duurzame gedachte.

Dit bijzondere handwerk komt uit de creatieve handen van Anneke uit Buitenpost. We laten haar graag even aan het woord over haar werk. “Mijn naam is Anneke, samen met mijn moeder Renate ben ik mijn eigen label ‘Gewoon Anneke’ begonnen. Doordat ik een verstandelijke beperking heb zijn de “normale” dingen in het leven voor mij niet vanzelfsprekend. Daarom hebben wij de ruimte en mogelijkheden gecreëerd waarin ik mij kan ontwikkelen. Gewoon zijn wie ik ben met mijn eigen kwaliteiten.”

“Wij werken uitsluitend met restmateriaal zoals stofstalen waar wij onder andere kussens van maken. Sinds kort mogen wij ook werken met de reststoffen van Hylas waar wij erg enthousiast van zijn geworden, het ene idee naar het andere ontstaat, het biedt zoveel mogelijkheden. Zoals: diverse tassen, kussens etc. Wij kijken er erg naar uit om nog vele mooie dingen te mogen maken.”
Haar talent om restmateriaal om te zetten in bruikbare en duurzame gebruiksvoorwerpen is bewonderenswaardig. Wij zijn zelfs zo enthousiast over haar werk dat we gaan kijken of we hier meer mee kunnen doen, dus wie weet zie je haar werk nog eens voorbij komen. Bedankt Anneke!

Zo zie je maar dat je na ruim 40 jaar nog steeds verrast kunt worden. Alle mensen bij De Haan Westerhoff Zonwering bedankt voor de jarenlange fijne samenwerking en natuurlijk voor dit mooie en maatschappelijk verantwoord geschenk!