Over Hylas

Familiebedrijf

Hylas is een echt familiebedrijf, opgericht in 1978 door de heer Willemsen senior. Bij aanvang was Hylas een eenmanszaak met een beperkte voorraad, maar ook toen al stond maatwerk voorop. Hylas heeft een scherp oog voor detail en stelt hoge eisen aan de eigen productie, om aan alle uiteenlopende klantwensen te voldoen.

In de loop der jaren is het bedrijf gegroeid. De eenmanszaak heeft zich ontwikkeld tot een modern bedrijf, met aan de basis een groot team van vaste medewerkers. Dankzij jarenlange ervaring, een uitgebreid machinepark en een breed pallet van honderden kleuren kan op vrijwel iedere vraag een passend antwoord worden gegeven.

Inmiddels staat de tweede generatie aan het roer. Pieter en Vincent Willemsen werkten al geruime tijd in het bedrijf en werden in de jaren ’90 de eigenaren van Hylas. Sinds maart 2011 is Hylas BV na ruim 33 jaar zelfstandigheid aangesloten bij de AVZ Group. Samen zijn wij sinds juni 2019 onderdeel van Stella.Group, een toonaangevende speler op het gebied van rolluiken, rolpoorten en hieraan verwante producten.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel. De reststromen worden zoveel mogelijk gescheiden en waar mogelijk hergebruikt. Alle gebruikte materialen kunnen gerecycled worden.

Hylas is geworteld in de zonweringindustrie en gelouterd in het vak. Decennialange ervaring is een rijke bron van inspiratie, maar tegelijkertijd is innovatie cruciaal. Hylas blijft zichzelf dan ook ontwikkelen, altijd op zoek naar technieken waarmee het anders, slimmer en efficiënter kan.

 

Met het verleden de toekomst in, dat is Hylas ten voeten uit.

 

5 redenen om te kiezen voor Hylas

Breed assortiment

Snelheid en een maximale beschikbaarheid van het aanbod zijn van essentieel belang. Met een assortiment van meer dan 550 kleuren is de juiste tint altijd beschikbaar. Onze huiscollectie wordt gevormd door de acrylcollectie van Tibelly en de Hylas-screencollectie. Deze kleuren zijn uit voorraad leverbaar en terug te vinden in de ProSelector.

Daarnaast heeft Hylas ook alle kleuren van de Dickson Orchestra-collectie voorradig. De overige collecties zijn op couponbasis leverbaar.

 

Betrouwbare partner

Succes hangt voor een groot deel samen met ondernemerschap en vertrouwen in de eigen kracht. Hylas komt altijd na wat er beloofd wordt. Mede door de samenvoeging met de Stella.Group is Hylas een betrouwbare partner.

 

Vakkennis & kwaliteit

Hylas is een bedrijf met meer dan 40 jaar vakkennis in huis. Hierdoor zijn alle ins en outs van het vak bekend. Onze medewerkers werken in een prettige omgeving, wat ook wel blijkt uit het feit dat meerdere medewerkers al langer dan 12,5 jaar in dienst zijn.

Hylas beschikt over een modern machinepark met onder andere een productiegestuurd barcodesysteem. Hierdoor kunnen orders in iedere fase getraceerd worden en daardoor kan ook de gewenste levertijd behaald worden.

 

Innovatief vermogen

Hylas staat nooit stil en is doorlopend op zoek naar mogelijke verbeteringen van al onze processen. Dit om de beste prestaties te kunnen leveren van uw bestelling tot aan het logistieke proces.

 

Proactief & servicegericht

Er zijn in de zonweringsbranche veel verschillende toepassingen mogelijk. Hylas durft mee te schakelen met de vragen en wensen van de klant. Hylas is onderdeel van uw eindproduct, en zorgt ervoor dat onze afwerking naadloos aansluit op uw systeem. De mensen van Hylas zoeken hiervoor samen met u naar passende oplossingen en geven advies op maat.

Missie

'Van de zonweringconfectioneur van de Benelux naar de zonweringconfectioneur van Europa.’

Hylas wil dit bereiken door het confectioneren van zonweringtextiel op maat, met als doel om kwaliteit, comfort en representativiteit te combineren tot een stijlvol product dat meerwaarde biedt aan elk object.

Hylas streeft ernaar om de productieprocessen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen door in te zetten op innovatie, optimalisatie en duurzaamheid.

 


Visie

‘Als zonweringconfectioneur wil Hylas altijd de eerste keus voor u zijn en blijven.’

Om dit te realiseren is het cruciaal om ons personeel te blijven inspireren en de mogelijkheden te bieden om zichzelf te blijven ontwikkelen in een prettige werkomgeving.

Daarnaast is het denken en handelen altijd gericht op de lange termijn. Continuïteit is belangrijker dan ‘snel scoren’. Als loyale en betrokken confectioneur investeert Hylas bij voorkeur in langdurige werkrelaties met klanten en leveranciers.

 


Strategie

'Dichtbij de klant staan en continu optimaliseren.’


Omdat vragen en wensen veranderlijk zijn, hebben we doorlopend oog voor het optimaliseren van onze processen. Naast een breed voorraadprogramma en korte levertijden bieden we ook kennis en (praktische) oplossingen voor de meest uiteenlopende vraagstukken.

 

Onze afnemers zijn zowel fabrikanten als projectzonweringbedrijven, assembleurs, doekvervangers en webshops die zich voornamelijk bevinden in Nederland, België en Duitsland.

 

Werken bij Hylas

 

Hylas is regelmatig op zoek naar getalenteerde medewerkers. Het aanbod van openstaande vacatures zal via deze site kenbaar gemaakt worden. U kunt echter altijd een open sollicitatie, voorzien van cv, sturen naar:

 jobs@hylas.nl.

Hylas in detail

 

  • Opgericht in 1978

  • ± 50 medewerkers

  • Ruim 550 dessins constant op voorraad

  • Confectie van meer dan 850.000 m2 per jaar

  • Bereikbaar, proactief en oplossingsgericht

  • Marktleider in Nederland, groeiend in België en Duitsland